Turistický deň

28.05.2011 11:11

 

V sobotu 14. mája 2011 sme sa ako popradská farnosť zúčastnili Celoeparchiálneho turistického dňa. Tento rok sa konal v Litmanovej a išlo sa až do Kamienky. Od rána svietilo krásne slniečko a na oblohe nebolo ani mráčika.

Už na parkovisku nás vítalo množstvo detí z rôznych kútov archieparchie. Tam sme sa hneď museli rozlúčiť s našimi mladšími kamarátmi, ktorí sa chystali absolvovať ľahšiu túru. Celý program sa začal na hore Zvir. Odtiaľ sme postupne schádzali po skupinkách naspäť dole, kde sme začali našu túru, o ktorej dĺžke a náročnosti sme ani netušili. Po ceste sme zavítali na rôzne stanovišti. Ešte som zabudla pripomenúť jednu dôležitú vec a tou je heslo alebo motto celej túry. Znie: „Svätými sa nerodíme, svätými sa stávame.“ Na stanovištiach sme sa rozprávali o témach, ktoré s touto témou súvisia, napr. modlitba, sv. písmo... Nezabudli ani na najaktuálnejšiu udalosť: Blahorečenie Jána Pavla II. Do témy sme sa zapojili aj vlastnou aktivitou. Počas cesty sme ozdobovali stromček, ktorý sme si sami vytrhli zo zeme. Stromček aj s koreňom symbolizoval, že ak sa chceme stať svätými, musíme byť zakorenení v Kristovi.

Asi po piatich hodinách a dvanástich kilometroch sme nakoniec dorazili do Kamienky, kde nás už vítali malé deti. Bol pripravený guláš aj voda. Veď po takej náročnej ceste nám poriadne vytrávilo. Dokonca sme mali možnosť ísť na rôzne atrakcie - skákací hrad, šmýkačka, šerm, streľba do terča, futbal... Keď sa už pomaly na oblohe začali sťahovať mraky, vybrali sme sa späť domov.

Tento deň bol naozaj perfektný, aj keď mnohých z nás ešte na druhý deň trápili boľavé nohy a ani slniečko sa nezabudlo podpísať na našich tvárach. Ďakujeme všetkých, ktorí sa starali o organizáciu tohto dňa, ale aj tým, čo nám umožnili dopraviť sa tam. A vďaka hlavne Tebe Pane, že sa nám nič zlé nestalo a neprišli sme domov so zlomenou nohou alebo rukou.

—————

Späť


Kontakt

Môj svet


 

"Kresťanský život nie je v tom, aby sme veľa premýšľali, ale aby sme sa milovali."

                                                                                                    (bl. Ján Pavol II.)


 

"Pán nás miluje väčšmi, ako sa milujeme my sami."

       (sv. Terézia z Avily)